Ik krijg geen verbinding met de Bascom app (HD)

Wanneer u geen verbinding krijgt met de Bascom app op uw smartphone of tablet, kunt u dit oplossen middels de volgende stappen:

Kabelcontrole

Er moet een UTP kabel geplaatst worden tussen de recorder en het modem. Op de recorder moet de aansluiting WAN gebruikt worden. Op het modem gebruikt u één van de internetaansluitingen. Deze worden op het modem veelal aangeduid met LAN of ETHERNET. Wanneer dit goed aangesloten is, ontstaat er na 5 minuten verbinding met de Bascom app.

Netwerkinstellingen recorder

Wanneer u een beeldscherm en een muis op de recorder aansluit, kunt u in het menu van de recorder navigeren. Ga naar INSTELLINGEN en vervolgens klikt u op NETWERK. Hier moet de optie DHCP geselecteerd staan en niet STATIC. Wanneer de instellingen reeds op DHCP staat, hoeft u niets te doen.

Controleer de applicatie

Er zijn 2 apps in omloop: 'Bascom' en 'Bascom+'. Voor uw systeem heeft u de 'Bascom' app nodig. Controleer of u de juiste app heeft geïnstalleerd en verwijder eventueel de 'Bascom+' app van uw smartphone/tablet.

Controleer de gescande QR-code

Het kan zijn dat er tijdens het scannen van de QR-code een fout heeft plaatsgevonden. Onder de QR-code op de recorder staat een cijfer/lettercode weergegeven. Deze begint met RSV of BSC. Ga nu naar de Bascom app en selecteer bovenin de drie streepjes. Klik nu op APPARATEN. Daarna selecteert u bij het aangemaakte apparaat het 'bewerken icoon' in de vorm van een kladblok en potlood. Nu ziet u de instellingen van het apparaat. Controleer of de ingevulde QR-code overeen komt met de code die op de recorder aanwezig is en zorg ervoor dat RSV/BSC in hoofdletters is ingevuld. De code op de recorder is leidend. Wanneer de gegevens niet overeen komen, pas deze dan handmatig aan in de app.

Controleer uw modem

Wanneer de bovenstaande stappen geen resultaat bieden, dient u het modem te controleren. Belangrijk is om de WAN poort van de recorder in dit geval direct te verbinden met het modem. Gebruik geen "tussenstations" als routers, accesspoints, WiFi versterkers etcetera. Deze apparaten kunnen namelijk de poort 9000 blokkeren terwijl het modem deze altijd accepteert. Mocht u reeds een modem gebruiken, vervang dan de UTP kabel naar de recorder voor een ander exemplaar.