4G router installeren

Stap 1: Activeer simkaart

1. Verbind de router met de computer via de USB-kabel. De kant met de grote connector gaat in de computer en de kleine connector in de wifi-router.

2. Sluit een netwerkkabel aan op de router en sluit de andere kant van de netwerkkabel aan op de LAN-poort op uw computer.

3. Open uw browser (Internet Explorer of Safari) en voer het IP-adres van uw wifi-router in. Dit staat bovenaan de router (http://192.168.100.1).

4. Voer "admin" in het inlogvenster in als Username en Password.

5. Klik nu op 3G/4G en vervolgens op PIN Code Settings.

6. Als uw SIM-kaart is voorzien van een PIN-code, zet u de PIN Status optie op Enabled en voert u uw pincode in het veld PIN Code in en klik op Save. Als u een simkaart zonder pincode gebruikt, stelt u de optie PIN Status in op Disabled.

7. Wijzig het menu in  3G/4G Network Connection.

8. Stel de  Mode op Manually en voer de APN van uw mobiele serviceprovider in onder  APN . Vraag uw internetprovider welke APN u moet gebruiken of gebruik Google, bijv. APN Vodafone .

Stap 2: Wi-Fi configureren (optioneel)

1. Ga naar het menu  Wireless Settings en klik op Wireless Basic Settings

• Wireless network name (SSID): voer een naam in voor uw wifi.
  • SSID Broadcast: als deze optie is ingeschakeld, is uw wifi zichtbaar voor anderen. Als u Disabled selecteert, is het onzichtbaar.

2. Klik op Wireless Security Settings  en maak een aangepast wachtwoord met een coderingsmethode naar keuze. De veiligste combinatie is Security Modus: WPA2-Personal en  WPA Encription: TKIP+AES. Klik op Save om uw instellingen op  te slaan.

3. Controleer in het menu Running Status de verbindingskwaliteit onder het punt 3G/4G Signal Strength. Hoe hoger het percentage, hoe beter de verbinding. Deze waarde kan worden verhoogd door de router te verplaatsen.