Beeldhoek en Focus

Voor de onderstaande camera's geldt dat de beeldhoek en focus op de camera ingesteld kunnen worden. In deze handleiding treft u per camera een beschrijving om dit naar wens aan te passen.

D21

Aan de voorkant van de camera treft u twee stelschroeven onder de noemer 'zoom' en 'focus'. Stel eerst het beeld in met de 'zoom' functie. U zult zien dat het beeld minder scherp wordt. Daarom stelt u ook de focus naar wens in.

B51

Onder de camera ziet u twee stelbouten. De stelbout die het dichtstbij de lens zit, is voor de beeldhoek. De andere is voor de focus (scherpstellen van het beeld). Met een inbussleutel draait u de stelbout voor de beeldhoek naar links of naar rechts totdat u de gewenste beeldhoek heeft bereikt. U zult zien dat het beeld minder scherp wordt. Daarom stelt u ook de focus naar wens in op dezelfde wijze.

PD20

Schroef de bovenste kap los en haal deze los van de voet. Hieronder ziet u twee stelpinnen. De stelpin die het dichtstbij de lens zit, is voor de beeldhoek. De andere is voor de focus (scherpstellen van het beeld). U draait de stelschroeven losser waarna u de stelschroef heen en weer kunt schuiven naar de gewenste beeldhoek. U zult zien dat het beeld minder scherp wordt. Daarom stelt u ook de focus naar wens in. Wanneer beide naar wens ingesteld zijn, draait u de stelschroeven handvast. Schroef nu de bovenste kap weer vast aan de voet.

PB40

Onder de camera ziet u een klepje met twee schroeven. Draai deze los, zodat u twee stelpinnen ziet. De stelpin die het dichtstbij de lens zit, is voor de beeldhoek. De andere is voor de focus (scherpstellen van het beeld). U draait de stelschroeven losser waarna u de stelschroef heen en weer kunt schuiven naar de gewenste beeldhoek. U zult zien dat het beeld minder scherp wordt. Daarom stelt u ook de focus naar wens in. Wanneer beide naar wens ingesteld zijn, draait u de stelschroeven handvast. Schroef nu de klepje met de twee schroeven weer vast.

HD19

Schroef de bovenste kap los en haal deze los van de voet. Hieronder ziet u twee stelpinnen. De stelpin die het dichtstbij de lens zit, is voor de beeldhoek. De andere is voor de focus (scherpstellen van het beeld). U draait de stelschroeven losser waarna u de stelschroef heen en weer kunt schuiven naar de gewenste beeldhoek. U zult zien dat het beeld minder scherp wordt. Daarom stelt u ook de focus naar wens in. Wanneer beide naar wens ingesteld zijn, draait u de stelschroeven handvast. Schroef nu de bovenste kap weer vast aan de voet.

HD40

Draai het voorste deel van de camera los en neem deze af. Hieronder ziet u twee stelpinnen. De stelpin die het dichtstbij de lens zit, is voor de beeldhoek. De andere is voor de focus (scherpstellen van het beeld). U draait de stelschroeven losser waarna u de stelschroef heen en weer kunt schuiven naar de gewenste beeldhoek. U zult zien dat het beeld minder scherp wordt. Daarom stelt u ook de focus naar wens in. Wanneer beide naar wens ingesteld zijn, draait u de stelschroeven handvast. Draai het voorste deel van de camera weer stevig vast, zodat de twee cameradelen goed aansluiten.