Systeem aansluiten op internet (HD PLUS)

Het volgen van dit artikel gaat het makkelijkst als uw systeem is ingesteld in het Engels.

Stap 1: recorder aan internet koppelen

Verbind de recorder via de meegeleverde netwerkkabel met uw router of modem (het 'kastje' van uw internet). Gebruik hiervoor de volgende aansluitingen:

• Op de recorder: "internet" of "WAN"
  • Op uw router of modem: "ethernet" of "LAN"

Stap 2: de recorder goed instellen

Gebruik de rechtermuisknop om het menu van de recorder tevoorschijn te halen en volg de volgende stappen:

• Ga naar advanced config en dan naar network
  • Wijzig het network type naar 'DHCP' en klik op exit
  • Ga opnieuw naar advanced config en dan naar network. Er zullen een aantal gegevens veranderd zijn
  • Noteer het (nieuwe) nummer van de gateway
  • Wijzig het network type weer terug naar "STATIC" maar klik ditmaal niet weg
  • Er kunnen opnieuw gegevens veranderd zijn. Zorg dat de gateway gelijk is aan het zojuist genoteerde nummer
  • Vul bij ip ook het genoteerde nummer in, maar verander de cijfers na de laatste punt naar "123"
  • Noteer ook dit nummer. Dit is het IP-adres van uw recorder
  • Klik op exit

Controleer of u de recorder goed heeft ingesteld door op een computer binnen hetzelfde netwerk het IP-adres van uw recorder in een browser in te voeren (begin met http://). Vraagt de browser om een plugin te installeren of ziet u het scherm 'anytime anywhere'? Dan heeft u alles goed ingesteld.

Stap 3: uw router goed instellen

• Gebruik een computer binnen uw netwerk en open een browser
  • Browse naar http:// gevolgd door de in stap 2 genoteerde gateway
  • Via het inlogscherm dat tevoorschijn komt, logt u in op uw router
  • Ga naar de pagina over "Port Forwarding". De naam van deze pagina verschilt per router maar bevat vrijwel altijd een combinatie van de woorden "Port" en "Forward of Redirection". Soms is deze pagina te vinden als submenu van "Applications & Gaming", "Gateway" of "NAT".

• Om de poort in uw router te openen moeten een aantal gegevens worden ingevoerd. De volgorde en benaming verschillen per router, maar komen op het volgende neer:
    • Soms kan aan de instelling een naam worden gegeven, bijvoorbeeld "Bascom"
    • Vul overal waar om een poort gevraagd wordt "80" in
    • Selecteer bij protocol altijd "TCP"
    • Vul bij het IP-adres altijd het (in stap 2 verkregen) IP-adres van de recorder in
    • Vink waar nodig "enabled" aan
  • Nadat u de router heeft ingesteld gaat u naar www.watismijnip.nl. Bovenaan wordt uw externe IP-adres weergegeven, noteer dit nummer. Hiermee kunt u uw camerasysteem via internet benaderen.

Controleer of u de router goed heeft ingesteld door op een computer buiten het netwerk van de recorder uw externe IP-adres in een browser in te voeren (begin met http://). Vraagt de browser om een plugin te installeren of ziet u het scherm 'anytime anywhere'? Dan heeft u alles goed ingesteld.

Heeft u een dynamisch IP-adres? Stel dan DDNS in.

Hulp nodig? De PC-hulplijn kan u helpen met het juist instellen van uw router.