Melding bij beweging (HD PLUS)

Het volgen van dit artikel gaat het makkelijkst als de taal van uw recorder is ingesteld in het Engels.

Stap 1: bewegingsdetectie inschakelen

U kunt per camera aangeven of u beweging wilt detecteren. Sleep uw muis naar de onderkant van het scherm om het menu van de recorder tevoorschijn te halen en volg de volgende stappen:

• Ga naar ADVANCED CONFIG
  • Ga vervolgens naar DETECTION
  • Kies het tabje van de camera waarvan u de detectie wilt inschakelen
  • Schakel MOTION in
  • Experimenteer eventueel met de schuifknop SENSITIVITY om de gevoeligheid aan te passen
  • Klik achter AREA op CONFIGURE om bepaalde gebieden uit te sluiten van de detectie
  • Maak rood wat u uit wilt sluiten

Stap 2: e-mailgegevens invullen

Onze recorders gebruiken Gmail om meldingen te versturen. Als u nog geen Gmail-account heeft, maakt u er eerst eentje aan. Sleep vervolgens uw muis naar de onderkant van het scherm om het menu van de recorder tevoorschijn te halen en volg de volgende stappen:

• Ga naar ADVANCED CONFIG
  • Ga vervolgens naar NETWORK
  • Ga naar het tabje E-MAIL
  • Vul de volgende gegevens in:
    • SMTP SERVER: smtp.gmail.com
    • PORT: 465
    • MAIL FROM: uw Gmail-adres
    • SSL ENCRYPTION: ingeschakeld
    • VERIFY PASSWORD: ingeschakeld
    • USER NAME: uw Gmail-adres
    • PASSWORD: uw Gmail-wachtwoord

Vervolgens is het belangrijk dat we bij Google aangeven dat de recorder e-mail mag versturen vanaf uw e-mailadres. Log in op uw Gmail en volg de volgende stappen:

• Klik rechtsboven op uw profielfoto
  • Ga naar MIJN ACCOUNT
  • Ga naar INLOGGEN EN BEVEILIGING
  • Ga naar GEKOPPELDE APPS EN SITES
  • Schakel optie APPS MET LAGERE BEVEILIGING TOESTAAN in

De optie APPS MET LAGERE BEVEILIGING TOESTAAN is afwezig als u tweestapsverificatie heeft aanstaan voor uw Gmail-account. In dit geval gaat u naar INLOGGEN BIJ GOOGLE en klikt u op APP WACHTWOORDEN. Hier maakt u een wachtwoord aan om te gebruiken met uw recorder.

Stap 3: melding inschakelen

Sleep uw muis naar de onderkant van het scherm om het menu van de recorder tevoorschijn te halen en volg de volgende stappen:

• Ga naar ADVANCED CONFIG
  • Ga vervolgens naar NOTIFY
  • Kies het tabje VIDEO MAIL
  • Schakel E-MAIL BY EVENT in
  • Klik bij RECEIVER op SETUP en voeg het e-mailadres toe waar u de melding heen wilt sturen