Mijn nachtzicht werkt niet meer (HD PLUS)

Als een camera geen nachtzicht meer toont, zijn er een aantal stappen die u kunt ondernemen om het nachtzicht weer terug te krijgen. Deze stappen worden in dit artikel uitgelicht.

Stap 1: kabels controleren

De eerste stap bestaat uit het controleren van de bekabeling. Wanneer u meerdere camera's in uw bezit heeft, kunt u simpelweg de niet werkende camera aansluiten op de bekabeling van een camera die nog wel nachtzicht toont. Nu kunt u de camera afdekken en controleren of de camera nu wel nachtzicht toont. Als dit het geval is, dient u de niet werkende bekabeling te vervangen. Wanneer u 1 camera heeft, test u deze camera met een andere (liefst nieuwe) kabel en onderneemt u dezelfde stappen. Als het nachtzicht nog niet werkt, gaat u naar stap 2.

Stap 2: camera controleren

Nu duidelijk is dat het probleem niet in de bekabeling zit, gaan we de camera controleren. Om het nachtzicht op de camera zelf te checken, moet de camera afgedekt worden. Als de camera zich in een donkere omgeving bevindt, ziet u op de camera 1 of meerdere infrarood lampjes branden. Dit betekent dat het infrarood op de camera zelf werkt.

Als de infrarood niet aan gaat op de camera, kan dit uitgeschakeld staan. De infrarood kunt u via de recorder weer inschakelen. Daarvoor volgt u de onderstaande stappen:

1. Op uw recorder beweegt u de muis naar het camerabeeld van de camera die nu geen nachtzicht toont.
  2. Aan de rechterkant van het beeld verschijnt een icoon in de vorm van een cursor met een cirkel eromheen (zie foto 1). Dit icoon klikt u aan.
  3. Er verschijnt een uitgebreider menu. Eén icoon in dit menu bevat de lens van een camera met led lampjes erin. Als dit icoon rode lampjes bevat, is nachtzicht ingeschakeld. Als dit icoon witte lampjes bevat, is nachtzicht uitgeschakeld (zie foto 2).

Foto 1

Foto 2