Configureer I/O-sensoren

U kunt externe beveiligingstechnologie in de vorm van een sirene, een lichtbron, PIR-sensoren en andere apparaten aansluiten op de recorder om bijvoorbeeld om een ​​opname te activeren.

Stap 1: Bereid de hardware voor (uitgelegd met een sirene als voorbeeld)

1. Sluit de sirene aan op de alarmverbindingen op de recorder. Duw hiervoor de gele klem met een schroevendraaier naar binnen om de kabel in te voeren. De uitgangsspanning van de verbindingen is 5V en wordt gebruikt voor relaisbesturing voor de aangesloten componenten.

2. Zorg ervoor dat beide kabels van de sirene zijn aangesloten op de alarmaansluitingen van de recorder.

3. Alle andere sensorverbindingen dienen als invoerverbindingen. Dit betekent dat u extra sensoren op de sensorverbindingen kunt aansluiten, bijv. deursensoren of PIR-sensoren. Deze kunnen een opname activeren via de configuratie op de recorder.

Stap 2: Maak instellingen op de recorder

1. Sleep uw muiscursor naar de onderkant van het scherm en klik op het meest linkse pictogram mceclip0.png.

2. Klik op Instellingen.

3. Voer uw wachtwoord in en klik op Ontgrendelen.

4. Klik onder het kopje Alarm op Alarm I/O.

5. In de kolom Alarm-type kunt u de uitgangsstatus van de verbinding tussen de recorder en de sensor selecteren.

• Normaal-Open: als een deur standaard open staat en een alarm moet activeren wanneer deze sluit.

• Normaal-Gesloten: als een deur standaard is gesloten en het alarm moet worden geactiveerd wanneer het wordt geopend. Als de deur openging, zou de opname beginnen.

• UIT: sensor is gedeactiveerd.
  1. In de kolom Camera's kunt u opgeven welke camera's door het alarm worden geactiveerd. Klik op Toepassen om uw wijzigingen op te slaan.

2. Navigeer bovenin het beeld naar Opnemen en schakel vervolgens over naar Opnameschema. Klik op IO-Alarm in het rechtergebied en markeer de overeenkomstige opnametijden voor elk camerakanaal.

3. Klik vervolgens op Toepassen.

Technische details

Alarmingang: 1 kanaal passief alarm, de specifieke verbindingsmethode wordt als volgt weergegeven:

Alarmuitgang: 1 circuitschakeling (externe seriële voeding moet binnen het bereik van DC12V-spanning en 300mA stroom liggen). Zie de volgende afbeelding voor de specifieke verbindingsmethode: