Configureer I/O-sensoren

U heeft de mogelijkheid om externe sensoren aan te sluiten op de relais van de recorder aan de achterkant van de recorder om alarmen op de recorder te activeren of uw sensoren te activeren via de recorder.

Stap 1: Bereid de hardware voor

1. Verbind uw sensor met de recorder. Als u de ALARM-poorten gebruikt, geeft de recorder een output van 5V. Wanneer u een apparaat van 12V aansluit, geeft de recorder een output van 12V.

• U kunt een sensor verbinden met de recorder waarmee de sensor de recorder triggert om de opname te starten. Sluit in dit geval de fasekabel aan op een van de sensorpoorten en de aardekabel op G.

• Wanneer u de recorder als trigger voor uw sensor wilt hebben. Sluit de fase- en aardingskabel aan op de ALARM-poorten.

2. Zorg ervoor dat beide kabels van de sensor zijn aangesloten op de ALARM / SENSOR-poorten van de recorder.

Stap 2: Maak instellingen op de recorder

1. Sleep uw muiscursor naar de onderkant van het scherm en klik op het meest linkse pictogram mceclip0.png.

2. Klik op Instellingen.

3. Voer uw wachtwoord in en klik op Ontgrendelen.

4. Klik onder het kopje Alarm op Alarm I/O.

5. In de kolom Alarm-type kunt u de uitgangsstatus van de verbinding tussen de recorder en de sensor selecteren.

• Normaal-Open: als een deur standaard open staat en een alarm moet activeren wanneer deze sluit.

• Normaal-Gesloten: als een deur standaard is gesloten en het alarm moet worden geactiveerd wanneer het wordt geopend. Als de deur openging, zou de opname beginnen.

• UIT: sensor is gedeactiveerd.
  1. In de kolom Camera's kunt u opgeven welke camera's door het alarm worden geactiveerd. Klik op Toepassen om uw wijzigingen op te slaan.

2. Navigeer bovenin het beeld naar Opnemen en schakel vervolgens over naar Opnameschema. Klik op IO-Alarm in het rechtergebied en markeer de overeenkomstige opnametijden voor elk camerakanaal.

3. Klik vervolgens op Toepassen.