Stream camerabeeld via RTSP

Het is mogelijk om de camerakanalen rechtstreeks via het RTSP-protocol te streamen. We raden VLC Player aan als afspeelmedium.

Stap 1: Stel een statisch IP-adres in voor de recorder

De recorder moet een statisch IP-adres hebben, zodat u permanent toegang hebt tot de stream. We hebben de procedure hier gedetailleerd voor u beschreven: Stel het statische IP-adres van de recorder in.

Stap 2: Stel RTSP in op de recorder

1. Sleep uw cursor naar de onderkant van het scherm en klik op het meest linkse pictogram.

2. Klik op Instellingen.

3. Voer uw wachtwoord in en klik op Ontgrendelen.

4. Klik op Camera's en vervolgens op Beheer.

5. Selecteer Protocolbeheer bovenaan.

6. Vervang de Pad naar bronnen voor zowel de Mainstream als voor de Substream.  Gebruik hiervoor het IP-adres dat is vastgelegd bij stap 1 van deze handleiding, voorbeeld:

• rtsp://UWIP-ADRES:554/ch01/0)

7. Klik vervolgens op Toepassen.

Stap 3: RTSP-oproep

Om de RTSP-link te verduidelijken, vindt u hieronder de definitie van de afzonderlijke delen van de RTSP-link.

rtsp://192.168.2.155: 554/CH01/0)

• RTSP = protocol

• 192.168.2.155  = IP-adres van uw recorder

• 554 = streamingpoort

• ch01 = kanaal dat moet worden weergegeven. ch02 voor kanaal 2, ch03 voor kanaal 3 etc.

• /0 = mainstream - maximale resolutie. /1 = substream - lagere resolutie

1. Open de VLC-speler of een ander programma.

2. Klik op Media en klik vervolgens op Netwerkstream openen.

3. In het tabblad Netwerk, voert u uw rtsp-link in, voorbeeld: rtsp://192.168.2.155:554/ch01/0) en klik vervolgens op Afspelen.

4. Voer de gebruikersgegevens van de recorder in.